Cez víkend sa poriadne ochladí. Čakajú nás teploty pod -10 °C

Ľubomír Franko

Dnes teploty na celom území stúpli. Dôvodom je tlaková výš so stredom na západnou Európou. Už cez víkend k nám opäť dorazí chladný vzduch od severu.

Dnešné ráno príliš nízke teploty neprinieslo. Z polôh do 1000 metrov nad morom bolo najchladnejšie na Štrbskom plese, kde sme namerali -7,4 °C. Nasledovala Kojšovská hoľa (-7,1 °C) a Telgárt (-5,4 °C). 

Cez víkend nás čakajú silnejšie mrazy. Od severu k nám dorazí chladný vzduch a následne sa nad naše územie rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu. V noci z piatku na sobotu sa vyjasní a na viacerých miestach teploty poklesnú pod -10 °C. V oblastiach so snehovou pokrývkou pri ustálení vetra sa môže ochladiť na -12 až -16 °C. 

V sobotu sa zamračí a an juhovýchode sa očakávajú snehové zrážky, ktoré môžu priniesť od 5 do 10 cm nového snehu. Následne sa však opäť vyjasní a v noci z nedele na pondelok sa ochladí znovu pod -10 °C. 

Mrazy budú najsilnejšie najmä na Orave, Kysuciach, Gemeri a Horehroní. Ako však býva zvykom, chladno bude aj na juhu Slovenska, v takzvaných mrazových dolinách (napr. v Dudinciach).

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd