Chladné počasie opäť ustúpi a sneh sa bude topiť

Peter Minárik

Vianoce do niektorých oblastí predsalen priniesli sneh, no v týchto oblastiach sneh dlho nevydrží. Po Vianociach sa roztopí.

Vianoce rozdelili naše územie prakticky na dve polovice. V tej severnej a vo východnej mali vďaka sneženiu biele Vianoce, zatiaľ čo na západe a na juhu prevažne pršalo a teploty boli pomerne vysoko nad bodom mrazu. Počas nasledujúcich dní by sa však malo otepliť a sneh, ktorý niekde počas Vianoc napadol sa roztopí.

Do našej oblasti sa totiž natláča oblasť vysokého tlaku vzduchu, okolo ktorej do našej oblasti prenikne teplejší vzduch. 

Medzisviatočné pracovné dni, teda štvrtok a piatok sa budú niesť v znamení oblačného počasia. Teploty počas dňa na našom území vystúpia na +2 až +8 °C. 

Snehová pokrývka tak nebude mať šancu ani na severe a bude sa topiť. Trend vývoja na ďalšie dni nenaznačuje výraznejšie ochladenie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd