Chladno bude až do začiatku novembra. Čo príde potom ?

Chladno bude až do začiatku novembra. Čo príde potom ?
Peter Minárik

Cez našu oblasť postúpil počas včerajšieho dňa studený front, za ktorým k nám začal od severu prúdiť studený vzduch. V tomto studenom vzduchu by sme sa mali nachádzať niekoľko dní.

Za studeným frontom k nám po okraji oblasti vyššieho tlaku, ktorá sa tiahne zo Severného mora až nad strednú Európu prenikol od severozápadu až severu chladný vzduch. 

Práve v tomto vzduchu by sa naše územie malo nachádzať niekoľko nasledujúcich dní, ktoré prinesú denné teploty, ktoré len ojedinele budú prekonávať hranicu +10 °C a nočné teploty budú klesať aj pod bod mrazu.

V chladnom vzduchu však dlho nezotrváme a ako vidieť aj na ansámbly modelu GFS, tak by sa počasie po sviatkoch malo opäť dostať do teplejšieho prúdenia, ktoré prinesie nadpriemerne teplý vzduch. 

ansámbel teploty v hladine 850 hpa na nasledujúce dni, červenou linkou je zaznačený dlhodobý priemer
ansámbel teploty v hladine 850 hpa na nasledujúce dni, červenou linkou je zaznačený dlhodobý priemer

Nasledujúce dni tak budú chladné, no súčasne aj zrážkovo nevýrazné. Výraznejších zrážok by sme sa mohli dočkať až na začiatku novembra.

Vyhliadky naznačujú, že denné teploty by sa postupne mohli dostať až cez hranicu +15 °C. Vývoj počasia na nasledujúce dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd