Chorvátsko zasiahlo silné zemetrasenie. Epicentrum bolo pri Zadare

Starigrad, Chorvátsko Peter Minárik

Chorvátsko opäť vystrašilo mimoriadne silné zemetrasenie, ktoré zasiahlo centrálnu Dalmáciu. Zemetrasenie bolo také silné, že popraskali fasády a ľudia vybiehali z domov.

V južnej časti Európy je opäť rušno a to predovšetkým v Chorvátsku, kde už tento rok ľudí vystrašilo niekoľko zemetrasení. Tentokrát však zemetrasenie nezasiahlo chorvátsku metropolu ale piate najväčšie mesto pri pobreží Jadranského mora Zadar.

Zemetrasenie otriaslo Zadarskou župou o 14:15 a bolo také silné, že ho pocítili takmer v celom Chorvátsku a to dokonca v Pule, v Záhrebe, či v Dubrovníku.

epicentrum zemetrasenia, zdroj: EMSC
epicentrum zemetrasenia, zdroj: EMSC

Epicentrum zemetrasenia ležalo pri mestečku Starigrad v Národnom parku Paklenica. Epicentrum ležalo 11 km severne od mesta Zadar.

K zemetraseniu došlo v hĺbke 10 km a dosiahlo silu s magnitúdou 4.7, čo je už veľmi citeľné zemetrasenie.

Ľudia z oblasti hlásia poškodené fasády, ale väčšie materiálne škody nateraz nie sú hlásenie.

Zemetrasenie ľudia pocítili predovšetkým vo vyšších poschodiach bytov, kde veci padali z políc.

Zemetrasenie opäť raz vystrašilo Chorvátov. Pripomeňme, že v marci tohto roku došlo v Záhrebe k zemetraseniu o sile 5.0, ktoré bolo najsilnejšie za 140 rokov. V hlavnom meste bolo poškodených niekoľko budov a o život prišlo malé dievča.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd