Chystáte sa do Chorvátska ? More je chladné

Ľubomír Franko

Chladnejšie počasie v závere júna si vyžiadalo ochladenie vôd v Jadranskom mori. To je oproti priemeru chladnejšie, no postupne by sa malo ohrievať.

V závere júna sa do oblasti Chorvátska dostával chladnejší vzduch a zároveň tu často pretrvávali občasné vetry ako bóra. Tieto podmienky v kombinácii s búrkami nepriali ohrievaniu morskej vody.

Nasledujúce dni by sa malo počasie upokojiť a postupne by sa malo otepľovať. Voda v Jadranskom mori je momentálne pod teplotným priemerom. Oproti normálu je chladnejšia o 2 až 4 °C. Voda je najchladnejšia v oblasti Albánska a Dalmácie, kde momentálne dosahuje len +19 °C. Naopak najteplejšia je na severnom pobreží Jadranu, v oblasti Talianska, kde dosahuje do +23 °C. 

Očakáva sa, že do konca týždňa sa budú vody Jadranu len ohrievať a už cez víkend by mohli dosiahnuť +23 až +25 °C. Na túto dobu je to však stále málo. Priemerne by mala totiž dosahovať +26 až +28 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd