Cyklón Tauktae si v Indii vyžiadal najmenej 21 mŕtvych a takmer stovku nezvestných

Dominik Cenkner

Kým v našich končinách vyčíňa výdatný dážď, pri pobreží Indie úraduje cyklón Tauktae. Doposiaľ si vyžiadal vyše dvadsiatku obetí a stovku nezvestných.

Na Slovensku už niekoľko hodín vyčíňa neutíchajúci dážď, ktorý sa postaral o povodne na viacerých miestach. Voda ešte včera zaplavila aj obec Rudno nad Hronom.

O život pri tom prišiel 68-ročný obyvateľ, ktorý bol kedysi v obci starostom. Nielen v našich končinách však vyčíňa nepriaznivé počasie.

Najmenej 21 obetí a ďalších 96 nezvestných si vyžiadal silný cyklón Tauktae, ktorý v pondelok večer zasiahol západnú časť Indie.

Obete pochádzajú aj z plavidla, na ktorom sa plavilo 273 ľudí. Pri pobreží Bombaja ho zasiahli obrovské vlny.

Cyklón sprevádzali silný vietor a obrovské vlny

Podľa úradov je Tauktae najmohutnejší cyklón, aký tamojší región zasiahol za posledné desaťročia. Najviac postihnutými sú štáty Kérala, Góa, Maháraštra a Gudžarát.

Silný vietor zničil množstvo chatrčí a vyvracal stromy a stožiare elektrického vedenia. Množstvo domácností tam preto ostalo bez elektrickej energie.

Vietor, ktorý podľa meteorológov dosahoval rýchlosť až 185 km/h zasiahol pobrežie Gudžarátu v pondelok večer. Úradom sa ešte pred tým podarilo z oblasti evakuovať viac ako 200 tisíc ľudí.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd