Ďalšia vlna sneženia dorazí v druhej polovici týždňa

Ďalšia vlna sneženia dorazí v druhej polovici týždňa
Peter Minárik

Teploty sa zatiaľ na našom území držia v medziach dlhodobého normálu a máme za sebou už aj vlnu sneženia, ktorá zasiahla aj nížiny. Ďalšie sneženie čakajte v druhej polovici týždňa.

Prvá polovica tohto týždňa sa bude niesť v znamení oblačného a hmlistého počasia. V utorok počasie bude pod vplyvom frontu, ktorý na naše územie prinesie aj dážď. Sneženie sa však očakáva len na horách, a tak sa snehová pokrývka z nižších polôh vytratí.

V stredu sa očakáva prechodné zlepšenie počasia, nakoľko by sa cez našu oblasť mala presúvať tlaková výš, ale už vo štvrtok sa počasie opäť zhorší. 

Cez našu oblasť totiž začnú postupovať jednotlivé frontálne vlny, ktoré prinesú zrážky a postupne aj ochladenie.

Hranica sneženia začne do nižších polôh klesať už vo štvrtok. Zrážky sa potom očakávajú až do konca týždňa.

Sneženie sa však od štvrtka neočakáva v nížinách. Hranica sneženia by sa mala pohybovať premenlivo od 300 do 500 m n.m. V nižších polohách sa očakávajú zrážky kvapalné, či zmiešané. Ojedinele si treba dať pozor aj na mrznúce zrážky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd