Ďalšie sneženie príde vo štvrtok, no potom sa opäť oteplí

Peter Minárik

Začiatok týždňa priniesol na naše územie pomerne búrlivé počasie, no to sa teraz v nasledujúcich dňoch upokojí a počasie sa vráti do normálu.

Jadranka, ktorá počas včerajšieho dňa ovplyvňovala počasie na východe, teda tlaková níž, ktorá sa presúvala z Jadranského mora cez Balkán a východ Slovenska smerom na východ priniesla výrazné komplikácie.

Viaceré oblasti východného Slovenska bojovali so snehovou kalamitou. Napadlo aj viac ako 25 cm snehu a pod ťarchou snehu sa lámali konáre a stromy, čo spôsobovalo výpadky elektriny a uzatvorené cesty. Nebezpečné počasie nám však v nadchádzajúcich dňoch nehrozí.

Počasie nasledujúce dni bude pod vplyvom výbežku vyššieho tlaku, ktorý bude do našej oblasti zasahovať od západu. Prinesie tak prevažne premenlivú oblačnosť.

K zhoršeniu počasia na našom území dôjde vo štvrtok, kedy cez naše územie začne od západu postupovať oklúzny front.

Sneženie sa začne nad naše územie rozširovať v noci zo stredy na štvrtok. Sneh by mal napadnúť opäť na viacerých miestach, vrátane západného Slovenska. Nepôjde však o nejaké významné zrážkové úhrny. Očakáva sa, že spadne prevažne do 5 cm snehu.

Hneď v piatok začne cez naše územie postupovať ďalší front. Tentoraz pôjde o teplý front, ktorý k nám začne vťahovať teplejší vzduch od západu. Sneženie sa tak rýchlo začne meniť na dážď a teploty budú stúpať.

Napadnutý sneh sa tak opäť roztopí a opäť sa dostaneme do teplejšieho vzduchu, v ktorom vydržíme do konca týždňa. Cez víkend sa očakáva príchod studeného frontu za ktorým by sa malo opäť ochladiť.

Počasie však bude aj v nasledujúcich dňoch ako na hojdačke a striedať sa bude teplejší vzduch s chladnejším. Vývoj na tieto dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd