Dnes čakajte silné búrky. Prídu v niekoľkých vlnách

Peter Minárik

Už počas rána sa vyskytujú na našom území prvé búrky a s búrkami treba počítať počas celého dnešného dňa. Postupne budú intenzívnejšie.

Počasie dnes na našom území bude ovplyvňovať studený front, pred ktorým k nám vrcholí prílev teplého vzduchu, ktorý sa dnes postará a pripraví na našom území instabilný vzduch, z ktorého budú dnešné búrky čerpať energiu.

Búrky sa dnes vyskytnú v niekoľkých vlnách. Počas popoludnia sa začnú búrky vytvárať v oblasti severozápadného a západného Slovenska v oblasti Považia a Ponitria a postupne sa presunú nad Kysuce, Oravu, Turiec, Liptov a Horehronie. 

Tieto búrky by mali priniesť predovšetkým prívalové zrážky.

V priebehu podvečera a večera nás čaká ďalšia vlna búrok, ktorá by mala byť výraznejšia. Z Poľska, cez Moravu, severozápad nášho územia až nad Rakúsko by sa mala vytvoriť búrková línia, ktorá pomaly bude postupovať cez naše územie smerom na východ.

Pôjde o samotné čelo studeného frontu. Ten už môže priniesť aj búrky, sprevádzané silnejším vetrom. Búrky sa na fronte budú pohybovať od juhozápadu smerom k severovýchodu.

Búrky by mali zotrvať až do zajtrajších ranných hodín. Dnes sa búrky očakávajú najmä na západnom a strednom Slovensku. Na východe by sa mali vyskytnúť najmä zajtra. Viac o situácii vo Vašom regióne sa dozviete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
24 °C / 4 °C
Blažena
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Pondelok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd