Dnes čakajte silné búrky. Prídu v niekoľkých vlnách

Dnes čakajte silné búrky. Prídu v niekoľkých vlnách
Peter Minárik

V priebehu dnešného dňa zasiahne nielen nás, ale aj okolité krajiny séria pomerne silných búrok. U nás budú búrky najintenzívnejšie v priebehu večerných hodín.

Počas dnešného dňa zbystrite pozornosť. Búrky, ktoré dnes totiž prídu budú intenzívne a dorazia v niekoľkých vlnách, pričom tá posledná bude najsilnejšia. 

Prvé búrky dnešného dňa sa môžu objavovať už dopoludnia, no budú pomerne slabé. Výraznejšie búrky sa očakávajú až počas popoludnia.

Od 12:00 počítajte s výskytom búrok predovšetkým na východe nášho územia a miestami sa môžu vyskytovať aj na strednom Slovensku.

Búrky budú vznikať v oblasti hôr a sprevádzať ich budú prívalové zrážky a krúpy. Práve prívalové zrážky budú najnebezpečnejším sprievodným javom. Môžu totiž podobne ako včera na Gemeri vyvolať prívalové povodne.

Tie najsilnejšie búrky počas dnešného dňa sa očakávajú vo večerných a nočných hodinách. Od západu k nám postúpi studený front. Nad Moravou a Rakúskom sa začnú tvoriť silné búrky, ktoré postúpia nad naše územie.

Tieto večerné, frontálne búrky už budú sprevádzané okrem lejaku najmä zosilnením vetra, ktorý môže v nárazoch dosahovať až 25 m/s

Okrem silného vetra a zrážok budú búrky príznačné aj vysokou bleskovou aktivitou.

Počas noci sa budú búrky pohybovať smerom na východ a pomaly slabnúť. Viac o situácii vo Vašom okrese nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd