Dnes dorazí ďalšie sneženie, ktoré zasiahne celé územie

Peter Minárik

Sever stále zasypáva a zasypáva, no aktuálne sa to už aj tu začína upokojovať. Nie však nadlho. Podvečer príde od severozápadu ďalšia vlna sneženia, ktorá tentoraz zasiahne celé naše územie.

Po nádielke snehu, ktorú v uplynulých dňoch obdržal celý sever a včera aj naše hlavné mesto dorazí počas dnešného dňa ďalšia vlna sneženia. 

Od severozápadu sa totiž nad našu oblasť nasunie frontálny systém. Najskôr prejde teplý front za ktorým sa na západe oteplí a zrážky zo snehových môžu prejsť do kvapalných, no zajtra popoludní začne postupovať studený front za ktorým sa zopakuje situácia akú máme teraz.

Sever územia sa dostane do vlhkého a arktického prúdenia, ktoré bude prinášať ďalšie trvalé sneženie.

Celé územie tak počas dnešného večera a noci musí počítať so snežením pri teplotách od -2 do -8 °C, na severe však môže byť aj teplejšie.

Ako však vidieť na mape zrážok, tak počas zajtrajšieho dopoludnia budú zrážky na západe prechádzať aj do kvapalných a to najmä v Podunajskej nížine.

Teplý front tu totiž vtiahne o čosi teplejší vzduch, ale len do večera. Potom sa ochladí.

Na novú nádielku snehu sa môžu tešiť takmer všetky oblasti Slovenska. Najmenej snehu napadne na juhu stredného a východného Slovenska (do 3 cm) a najviac obdrží oblasť Záhoria, Malých Karpát, Javorníkov, Kysúc, Oravy a Západných Tatier. (10 až 20 cm)

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd