Dnes dorazia intenzívne búrky. Pozrite sa kde a kedy

Dnes dorazia intenzívne búrky. Pozrite sa kde a kedy
Ľubomír Franko

Počas dnešného dňa dorazí na naše územie studený front. Ten prinesie výrazné búrky, ktoré môžu byť sprevádzané prívalovými zrážkami, krupobitím a nárazovým vetrom.

Počas dnešného dňa bude cez naše územie postupovať studený front. Ešte pred ním k nám bude vrcholiť prílev teplého a vlhkého vzduchu. 

Na fronte sa bude teplý a vlhký vzduch výrazne labilizovať a vo vhodnej dynamike sa budú tvoriť intenzívnejšie búrky. Tie by sa mali vyskytnúť najskôr na severozápade Slovenska, kde by mali vzniknúť už okolo poludnia. 

Búrky sa následne budú presúvať ďalej na východ. Popoludní sa budú tvoriť už aj na strednom a východnom Slovensku, pričom platí, že môžu byť aj intenzívne.

Čo búrky prinesú?

Intenzívne búrky sa budú tvoriť vo vhodnej dynamike a budú mať aj dostatok vlhkosti. Prinesú najmä prívalové zrážky a krupobitie, vyskytnúť sa môže aj silnejší nárazový vietor. 

Búrky by mali byť najintenzívnejšie v severnej polovici Slovenska a naopak, najmenej by ich malo byť v oblasti Podunajskej nížiny. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd