Dnes dorazia na naše územie búrky. Pozrite sa kde a kedy

Dnes dorazia na naše územie búrky. Pozrite sa kde a kedy
Ľubomír Franko

Počas dnešného dňa postúpi nad naše územie od západu oklúzny front. Ten prinesie na viaceré miesta prehánky alebo búrky. Vyskytnúť by sa mali najmä na západe.

Počas dnešného dňa začne v brázde nízkeho tlaku vzduchu postupovať nad naše územie oklúzny front. Ten už v dopoludňajších hodinách prinesie na juhozápade prehánky alebo búrky.

Búrky by sa neskôr mali rozšíriť aj na Považie a na zvyšok západného Slovenska. Tvoriť sa budú aj v hornatých oblastiach stredného Slovenska, kde by mali byť stacionárne. 

Búrky by nemali byť intenzívne a prinesú najmä zrážky. Keďže sa ale hranica nulovej izotermy v chladnom vzduchu nachádza nízko, búrky môžu byť sprevádzané malými krúpami. 

Na východnom Slovensku sa dnes zrážky neočakávajú, dočkajú sa ich počas zajtrajšieho dňa, kedy by sa mali búrky tvoriť na celom území. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 4 °C
Jarmila
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Občasný dážď
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
23 °C / 7 °C
Galina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd