Dnes hrozia búrky, ktoré môžu byť intenzívne. KDE A KEDY ?

Ľubomír Franko

Počasie dnes nebude ideálne. Na mnohých miestach sa vyskytnú prehánky alebo búrky, ktoré budú aj intenzívne. 

Počas dnešného dňa postúpi od západu do našej oblasti studený front, ktorý sa bude rozpadať. Dnes očakávame nepriaznivé počasie s početnými prehánkami či búrkami.

Prvé búrky sa začnú objavovať už predpoludním, spočiatku v oblasti hôr. Neskôr sa rozšíria nad viaceré miesta a vyskytnúť sa môžu prakticky na celom území Slovenska.

Búrky nebudú stacionárne, no za krátku dobu môžu priniesť vyššie úhrny zrážok. Dôvodom bude vysoká vlhkosť vzduchu, pred búrkami tak bude aj dusno. Okrem intenzívnych zrážok by búrky mali priniesť aj krupobitie, ktoré môže ojedinele byť aj výraznejšie. Maximálna veľkosť krúp by nemala presiahnuť 2 cm. 

Búrky začnú slabnúť s príchodom noci, kedy by mala začať výraznejšie klesať aj ich početnosť. Počas víkendu sa k nám od severu dostane chladnejší a suchší vzduch, ktorý búrkam priať nebude. Na krajnom severe Slovenska a v Tatrách sa však môžu vyskytnúť prehánky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd