Dnes k nám vpadne teplý vzduch a dážď. Príde odmäk

Peter Minárik

Dnes sa do našej oblasti vo výraznejšej miere dostane teplejší a vlhší vzduch od západu vďaka čomu začnú teploty výraznejšie stúpať. Už dnes môžu teploty na našom území atakovať až hranicu +10 °C.

Počasie na Slovensku chystá oteplenie. To bude v nadchádzajúcich hodinách výrazné, pričom vrcholiť bude na prelome rokov, ktorý bude patriť k najteplejším za uplynulé roky.

Teploty na celom našom území vystúpia počas dňa nad bod mrazu a odmäk tak zavládne na celom území.

Okrem oteplenia nás čakajú aj zrážky, ktoré nasledujúce hodiny prinesú hneď dva fronty.

Štvrtok bude daždivý

Dnešný deň sa na našom území bude niesť v znamení veľkej oblačnosti so zrážkami. Môže za to prechod hneď niekoľkých frontov, pričom prvý oklúzny front už v týchto chvíľach začal ovplyvňovať počasie na našom území.

Už v týchto chvíľach sa vyskytujú zrážky a to predovšetkým v západnej časti nášho územia. Výraznejšie sa však rozprší v priebehu večerných hodín.

Počasie na našom území totiž začne ovplyvňovať ďalší, tentoraz teplý front. Zrážky budú plošnejšie a počas noci prinesú niekoľko milimetrov. Pôjde predovšetkým o kvapalné zrážky, len vo vyšších polohách budú snehové.

Záver roka bude mimoriadne teplý

Teplý front, ktorý postúpi počas večera k nám vtiahne ešte výrazne teplejší vzduch od západu. Dnes ešte vo východnej časti územia bude chladnejšie a teploty sa budú pohybovať aj pod nulou.

V západnej časti nášho územia sa však budú teploty pohybovať už nad nulou a to od +1 do +5 °C. Najteplejšie bude na krajnom západe, kde sa teploty môžu vyšplhať až k hodnote +8 °C.

Počas noci, kedy sa zvykne väčšinou ochladzovať dôjde k presnému opaku. Na celom území sa počas noci oteplí, pričom zajtra, teda v posledný deň tohto roka môže byť na krajnom juhozápade až +14 °C, čo sú na záver roka nezvyčajne vysoké teploty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Oblačno
20 °C / 3 °C
Hermína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd