Dnes môžu teploty pokoriť hranicu +30 °C

Dnes môžu teploty pokoriť hranicu +30 °C
Peter Minárik

Na našom území sa dnes očakávajú zrejme najvyššie teploty zaznamenané počas tohto roka. Teploty môžu pokoriť magickú tridsiatku.

Do Európy prúdi veľmi teplý vzduch od juhu. Deje sa tak po zadnej strane rozsiahlej tlakovej výše, ktorá sa rozkladá nad Stredomorím a pumpuje do Európy teplý vzduch z Afriky.

Extrémne teploty sa počas víkendu vyskytovali na Pyrenejskom polostrove, kde teploty prekračovali hranicu +35 °C a teplý vzduch začína prúdiť aj do strednej Európy. Na nemecko-poľskom pohraničí sa dnes môžu teploty dostať až na +33 °C. 

U nás bude taktiež veľmi teplo a teploty by mali atakovať hranicu +30 °C.

Dnešné očakávané teploty, data: SHMÚ
Dnešné očakávané teploty, data: SHMÚ

 

Pravdepodobnosť, že sa tak stane je pomerne vysoká. Udiať by sa tak malo v Podunajskej nížine. Tu teploty nad hranicu +30 °C môžu vystúpiť už okolo 14:00. Dnes sa tak očakáva pokorenie prvej tropickej hranice +30 °C a zrejme tak dnešný deň bude najteplejší v doterajšom priebehu roka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd