Dnes nás čaká výrazný dážď a ďalšia vlna ochladenia

Peter Minárik

Počas uplynulej noci sa na našom území výraznejšie rozpršalo, pričom výdatnejšie zrážky budú na našom území pokračovať aj v priebehu dnešného dňa. Zrážky čakajú najmä sever krajiny, no ochladenie dorazí na celé územie.

Počasie sa opäť na našom území pokazilo. Začala nás totiž ovplyvňovať tlaková níž, ktorá sa presúva cez oblasť východného Slovensko, ďalej smerom do Poľska. Táto tlaková níž bude mať dopad na ďalšie zhoršenie počasia na našom území.

Nielenže k nám táto tlaková níž bude prinášať zrážky, ktoré zasiahnu predovšetkým sever Slovenska, ale okolo tlakovej níže prenikne už v noci nad naše územie ďalšia vlna chladného vzduchu, v dôsledku čoho sa teploty na našom území ešte viac znížia.

Zrážky zasiahnu predovšetkým sever Slovenska

Už počas uplynulej noci začalo v severných regiónoch Slovenska výdatnejšie pršať. Najviac zrážok spadlo na Spiši. Zrážková činnosť bude pokračovať aj v priebehu dnešného dňa, pričom smerom k večeru budú zrážky ustávať. Nie však nadlho.

Už v priebehu nočných hodín začne od severozápadu okolo tlakovej níže postupovať ďalšia vlna zrážok, ktorá tentoraz prinesie plošnejšie zrážky.

Počas noci sa na celom západnom a strednom Slovensku výraznejšie rozprší, pričom predovšetkým ráno a dopoludnia budú zrážky aj výdatnejšie. Zrážky môžu na viaceré miesta nášho územia priniesť od 10 až do 25 mm.

Čaká nás ďalšia vlna studeného vzduchu

Okrem zrážok, ktoré k nám v noci dorazia nás však neminie ani príliv ďalšej studenej vzduchovej hmoty. Studený vzduch k nám zatečie od severu a prinesie na naše územie opäť výrazne podpriemerné teploty.

Teploty by od zajtra opäť nemali na našom území stúpať nad hranicu +20 °C, pričom na severe bude ešte chladnejšie a tu sa teploty nedostanú ani nad +15 °C. Maximálne teploty by sa mali na našom území pohybovať od +12 do +19 °C.

Opäť nás tak čakajú veľmi podpriemerné teploty a na severe sa stane nevyhnutnosťou kúrenie. Pozitívnejšou správou je však to, že už od nadchádzajúceho víkendu by sa malo začať na našom území opäť otepľovať a teploty sa postupne priblížia až k hranici +30 °C. Viac o vývoji na ďalšie dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd