Dnes príde sneženie. Postupne nasneží aj v Bratislave. Večer hrozia záveje

Peter Minárik

Dnes príde zásadná zmena v charaktere počasia na našom území. V priebehu dopoludnia sa od juhozápadu rozšíria zrážky. Tie budú výdatné a večer začne do našej oblasti prenikať veľmi studený vzduch.

Nasledujúce hodiny budú na našom území veľmi nepriaznivé. Môže za to prechod tlakovej níže. Tá sa dnes bude presúvať od juhozápadu cez naše územie smerom nad Ukrajinu a prinesie výraznejšie zrážky, no čo je taktiež veľmi podstatné, ako vidieť na animácii, tak okolo nej k nám začne prúdiť mimoriadne studený vzduch.

Zrážky sa na našom území začnú rozširovať dnes v priebehu dopoludnia. Malo by sa jednať v nižších polohách o dážď, ale na severozápade a v severnej polovici stredného a východného Slovenska sa postupne bude jednať o sneženie.

Sneženie začne v popoludňajších hodinách naberať na intenzite a ako sa začne ochladzovať, tak hranica sneženia začne klesať a večer čaká výdatné sneženie aj západ Slovenska.

Okolo 18:00 by malo snežiť už na Záhorí, či v oblasti Bratislavy. Do polnoci sa postupne rozsneží na celom našom území.

Sneženie, ktoré čaká naše územie bude výdatné a plošné. Na našom území môže napadnúť od 5 do 10 cm a to vrátane Bratislavy. V niektorých oblastiach môže napadnúť až okolo 20 cm čerstvého snehu.

Sneženie by malo ustávať až v priebehu zajtrajších ranných hodín, no ešte večer spôsobí problémy s ktorými budú v noci bojovať najmä cestári.

V noci začne silnieť veľmi silný severozápadný vietor, ktorý bude dosahovať nárazy 15 až 23 m/s, na juhovýchode sa rozfúka aj silnejšie.

Vietor tak v kombinácii so snežením bude na našich cestách vytvárať snehové jazyky a záveje.

Dnešná situácia tak čo sa týka počasia nebude vôbec priaznivá. Postupne počítajte so snežením, ku ktorému sa pridá silný vietor a v noci sa taktiež začne ochladzovať. Už zajtra nás čakajú plošné celodenné mrazy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd