Dnes sa ešte viac ochladí a počítať treba s prehánkami či dažďom, ojedinele snežením

Dominik Cenkner

Jednoliatemu rázu počasia je nateraz koniec. Teploty okolo +13 °C vystriedal chlad a zima. Takto bude vyzerať počasie počas dnešného dňa.

Cez našu oblasť počas noci postúpil ďalej na východ studený front. Ten bol spojený s tlakovou nížou nad Fínskom. Postupne sa však za ním rozšíri okraj tlakovej výše.

Záver pracovného týždňa teda prinesie premenlivú, na strednom a východnom Slovensku spočiatku ešte veľkú oblačnosť. Najmä na severe treba počítať s prehánkami či dažďom, od výšky 500 m môžu byť zrážky snehové. Postupne však bude oblačnosť ustupovať, a to najmä k večeru.

Dôležité upozornenie pre vodičov - teraz z rána sa v horských oblastiach môže ojedinele vyskytnúť poľadovica. Na cestách preto buďte opatrní.

Maximálne denné teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od +4 °C do +9 °C. Chladnejšie bude v Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní. Tam sa teploty vyšplhajú len na 0 °C až +4 °C.

Pocit chladu bude umocňovať aj severozápadný až severný vietor. Ten môže miestami v nárazoch dosahovať až 55 km/h.

Studený front, ktorý tak aktuálne postupuje našim územím prinesie veľmi výrazné ochladenie, ktoré sa postará najbližšie dni o mrazivé noci a rána. Dlhodobú predpoveď počasia si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd