Dnes sa treba pripraviť na silný vietor. Okrem toho bude na horách aj snežiť

Dominik Cenkner

Pred nami je ďalší pracovný deň, ktorý so sebou prinesie aj pomerne zimné počasie. Očakáva sa totiž sneženie, ochladenie a aj silnejší vietor.

Počasie u nás bude ovplyvňovať rozsiahla tlaková výš so stredom nad Írskom a tlaková níž nad čiernomorskou oblasťou. Presne medzi nimi totiž bude prúdiť od severu do strednej Európy chladnejší a vlhší vzduch.

Streda preto prinesie premenlivú, miestami až veľkú oblačnosť. Miestami, najmä na západe a severe, treba počítať s prehánkami, dažďom, alebo dážď so snehom.

Od cca 500 m, na severe aj nižšie, môže aj snežiť. Takéto počasie tak opäť raz nebude priať vodičom na cestách. Za volantom si preto dávajte pozor.

Čo sa teplôt týka, dnes sa ochladí. Oproti včerajšku však nepôjde o výraznejší pokles teplôt.

Teploty a výhľad do ďalších dní

Maximálna denná teplota dnes vystúpi na +6 °C až +11 °C. Chladnejšie bude v severnej polovici územia a na Spiši. Tam sa teploty vyšplhajú na +1 °C až +6 °C.

Na pocit bude chladnejšie kvôli vetru. Bude fúkať severozápadný až severný vietor rýchlosťou 3 až 9 m/s.

Na juhozápade a juhovýchode miestami okolo 12 m/s a tam v nárazoch ojedinele od 18 do 23 m/s, čo predstavuje okolo 85 km/h. 

Počasie sa v ďalších dňoch výraznejšie meniť nebude. Ešte sa o stupeň či dva ochladí a miestami treba očakávať aj prehánky alebo slabé sneženie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd