Od pondelka sa výrazne ochladí. Denné teploty nepresiahnu +18 °C

Veronika Salayová

Máme tu začiatok nového týždňa, ktorý sa však ponesie v chladnom počasí, pričom teploty v nasledujúce dni nepresiahnu ani +18 °C. 

Od severu prúdi do našej oblasti chladný vzduchu, ktorý prináša výraznejší pokles denných aj nočných teplôt na našom území.

Toto ochladenie sa prejaví na teplotách v nasledujúcich dňoch, ktoré budú už typicky jesenné s prehánkami, pričom v najvyšších polohách Tatier môže dnes aj nasnežiť.

Pondelok prináša chladný štart do nového týždňa s najvyššími dennými teplotami okolo +18 °C, pričom v severných okresoch Žilinského a Prešovského kraja môžu byť denné maximá len okolo +7 až +11 °C.

Dnes bude premenlivá, prevažne veľká oblačnosť a miestami, najmä na severe prehánky. Nočné teploty môžu klesnúť od +7 do +3 °C. 

Na mnohých miestach bude mrznúť

Utorok bude teplotne totožný s pondelkom, ale očakávame jasné až polojasné počasie s ojedinelými prehánkami.

Noc však bude chladnejšia a objaviť sa môžu aj prízemné mrazy, a to dokonca aj v nížinách.

Streda bude taktiež chladná a na mnohých miestach už aj daždivá s teplotami do +17 °C. Tento týždeň už bude mať výraznejší jesenný charakter, navyše v utorok je oficiálny prvý jesenný deň. 

Viac o teplotách na nasledujúce dni môžete sledovať TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd