Dnes sa začína Októberfest. Aké bude počas neho počasie?

Veronika Sádovská

Oktoberfest 2022 sa po dvojročnej prestávke od 17. septembra do 3. októbra uskutoční na Theresienwiese v Mníchove. Aké je dnes počasie v Mníchove?

Chystáte sa na Oktoberfest? Začína sa už dnes a potrvá do 3. októbra. Prezradíme vám, čo si máte zbaliť a aké bude v Mníchove počas najbližších dní počasie.

Dnešné motto pre návštevníkov Oktoberfestu: oblečte sa teplo a nepremokavo! Počasie práve neláka na dlhší pobyt vonku a už vôbec nie iba v kroji. Slnko sa takmer vôbec neukáže.

Napoludnie a popoludní bude pršať a maximá budú okolo +11 °C. Večer bude v Mníchove občasný dážď s teplotami od +9 °C do +10 °C.

Ani noc nebude iná, bude pršať a teploty klesnú na maximálne +8 °C. 

No a návštevníci najväčšieho pivného festivalu môžu očakávať aj nárazy vetra medzi 42 až 53 km/h. Tak to naozaj nebude vôbec príjemné.

Podobne to bude aj v nedeľu, avšak teploty môžu o niečo viac stúpnuť a to až na +13 °C a slnko sa objaví na oblohe o niečo častejšie. Stále sa však očakávajú aj prehánky.

Čiže prvý víkend Oktoberfestu bude veľmi sychravý a nepríjemný.

Začiatkom týždňa by sa počasie malo o niečo zlepšiť, ale slnečný jesenný festival plný piva neočakávajte. Hoci vám môže pomôcť zahriať sa.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd