Dnes zahrmí najmä na západe. Búrky môžu byť intenzívne

Peter Minárik

Aj dnes sa budeme nachádzať vo veľmi teplom a vlhkom vzduchu, ktorý sa bude labilizovať. Dnes by sa však búrky mali sústrediť najmä do oblasti stredného a postupne do oblasti západného Slovenska, kde môžu byť búrky aj intenzívne.

Dnes nás čakajú aj intenzívnejšie búrky a to najmä na západe Slovenska v podvečerných a večerných hodinách.

Prvé búrky sa začnú vytvárať už v dopoludňajších hodinách v oblasti stredného Slovenska a opäť v oblasti hôr. Najväčšia pravdepodobnosť búrok je v oblasti Nízkych Tatier, kde môžu byť búrky aj veľmi nebezpečné.

Nebezpečenstvo bude spočívať najmä v dlhotrvajúcich zrážkach, ktoré sa nad danou oblasťou môžu vyskytovať. Opäť tak hrozí riziko prívalových zrážok.

V priebehu popoludnia a podvečera sa búrky začnú presúvať a sústreďovať skôr nad západným Slovenskom. Tu sa stane nebezpečným krupobitie, ktoré sa môže vyskytovať. Opäť však treba počítať aj s intenzívnejšími zrážkami.

Na mape môžete vidieť očakávané zrážky počas dnešného dňa, ktoré prinesú predovšetkým krúpy.

Najnebezpečnejšie búrky by tak dnes mali byť predovšetkým na západe. Aktuálny vývoj vo Vašom okrese nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd