Do Európy dorazilo leto. Teploty sa šplhajú na +30 °C

Veronika Sádovská

Do južnej Európy už dorazilo leto. Posledných niekoľko dní teploty presahujú +25 °C a stúpajú vyššie.

V Turecku už niekoľko dní prelomili teploty hranicu +30 °C. Letné počasie vládne aj v obľúbenej turistickej destinácii Antalya.

Podobne je na tom aj Grécko. Tam sú teploty o niečo nižšie, ale neklesajú pod +25 °C. Rovnako teplo je aj na Sardínii, Sicílii či v juhotalianskom regióne Apúlia.

Slnko je v južnej Európe už aktívnejšie a aj jeho lúče sú silnejšie, preto vyhreje vzduch oveľa rýchlejšie ako zatiaľ u nás.

Sú ale aj regióny na juhu kontinentu, ktoré nie sú také teplé. Súvisí to však so súčasnými meteorologickými podmienkami.

Nad našim území a územím strednej Európy sa rozprestieralo v posledných dňoch veľké pásmo nízkeho tlaku, ktoré teplotne rozdelilo aj juh Európy.

Napríklad v Španielsku bolo v posledných dňoch len okolo +20 °C, pričom v samotnom Madride to bolo len +15 °C. To sa však v nasledujúcich dňoch už zmení.

No a teploty budú mierne stúpať aj u nás, ale bude aj pršať. K nám dorazia letné teploty o niečo neskôr.

Ak sa leta neviete dočkať, môžete vycestovať na juh, tam už začína tohtoročná sezóna.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd