Do Európy mieria horúčavy. Môže byť až +35 °C

Peter Minárik

Mimoriadne teplé dni sa blížia do mnohých oblasti Európy. Budúci týždeň by mohol priniesť teploty, ktoré môžu atakovať až hranicu +35 °C.

Do Európy mieri vlna horúčav. Z Atlantiku sa počas víkendu rýchlo cez Škandináviu až nad západné Rusko presunie oblasť vysokého tlaku a už na konci týždňa sa bude stredná Európa nachádzať vo veľmi teplom južnom prúdení. Teplý vzduch k nám bude prúdiť z východnej Afriky, kde teplota v týchto dňoch dosahuje hodnoty vysoko cez +40 °C, pričom v Egypte namerali až takmer +50 °C.

Otepľovanie zasiahne aj naše územie. Prakticky v celej strednej Európy budú maximálne teploty počas nasledujúcich dní stúpať zo dňa na deň.

Najteplejšie by malo byť na začiatku týždňa v Nemecku, v Poľsku, či v Rakúsku, kde teploty budú stúpať až cez hranicu +30 °C. Na našom území by sa teploty mali pohybovať zväčša do +30 °C.

Lokálne nemecké numerické modely naznačujú, že v utorok môžu teploty v Nemecku prelomiť až hranicu +35 °C.

Teplý vzduch v našej oblasti však bude súčasne aj vlhký. Pripraviť sa tak treba na poriadne intenzívne búrky a to najmä v spomínanom Nemecku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd