Do Európy mieria silné búrky. Zasiahnu aj nás

Peter Minárik

V pondelok varujú napríklad nemeckí, či českí meteorológovia pred búrkami, ktoré tu prinesie blížiaci sa studený front. Ten v utorok ovplyvní počasie aj u nás.

Do našej oblasti sa začal opäť dostávať teplý vzduch, ktorý nad naše územie prúdi po okraji tlakovej výše so stredom nad Čiernym morom. Tento prílev teplého vzduchu však počas pondelka do našej oblasti vyvrcholí.

Aktuálne začína vo Francúzsku a na Beneluxe ovplyvňovať počasie studený front.

Tento studený front sa už v pondelok dostane nad strednú Európu a varujú pred ním nemeckí aj českí meteorológovia. Front totiž prinesie silné búrky. Všimnite si totiž očakávanú synoptickú situáciu na zajtrajšie popoludnie.

Na mape vidieť, pred studeným frontom líniu konvergencie, ktorá dopomôže silným búrkam.

Už v pondelok sa v Nemecku a v Česku očakávajú intenzívnejšie búrky. Nad naše územie dorazia utorok popoludní a prvé búrky sa vyskytnú v Žilinskom a v Trenčianskom kraji. Následne by sa mali rozšíriť nad Banskobystrický kraj a počas večera do oblasti Prešovského a Košického kraja.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd