Do Francúzska mieria extrémne horúčavy. Bude cez +40 °C

Do Francúzska mieria extrémne horúčavy. Bude cez +40 °C
Ľubomír Franko

Mimoriadne teplé počasie čaká začiatkom týždňa Francúzsko. Teploty by mali ísť cez +40 °C, čo ešte výraznejšie zhorší sucho v oblasti. 

Mimoriadne sucho trápi oblasť Francúzska. V krajine koncom uplynulého pracovného týždňa vyhlásili krízový stav, následkom ktorého v niektorých departmentoch zakázali využívanie pitnej vody na iné účely ako hygienu, zdravie a pitný režim. 

Sucho v oblasti nepoľaví. Do oblasti západnej Európy prenikne začiatkom pracovného týždňa horúci, pôvodom tropický vzduch.

V pondelok budú teploty na juhu krajiny atakovať hranicu +40 °C, v utorok by mali už presiahnuť hranicu +40 °C a vyšplhať sa môžu až na +44 °C. Podobne ako v utorok bude aj počas stredy.

 V stredu by sa štyridsiatky mali presunúť už aj na sever krajiny, +40 °C môže byť aj v Paríži.

Kvôli intenzívnemu suchu majú výrazné problémy nielen v poľnohospodárstve ale aj v oblasti energetiky. Následkom nízkej hladiny riek očakávajú vo Francúzsku zníženie produkcie v jadrových elektrárniach. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd