Do utorka nespadne ani kvapka. Potom opäť prídu búrky

Peter Minárik

Počasie na našom území ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš. Tá ovplyvní počasie dnes aj zajtra. Búrky a s nimi súvisiace zrážky dorazia nad naše územie opäť v utorok.

Slnečné počasie, ktoré dnes panuje na našom území prináša tlaková výš, ktorá sa presúva z Dánska cez Baltské more nad Fínsko. Táto tlaková výš prinesie jasné až polojasné počasie bez zrážok. Od búrok si tak na pár dní oddýchneme.

Tie by sa nad naše územie mali vrátiť opäť v priebehu utorka. Zo západnej Ukrajiny sa totiž bude cez Maďarsko a Slovinsko presúvať plytká tlaková níž, ktorá prinesie do teplejšieho vzduchu vlhkosť, čo je ideálne pre tvorbu búrok.

Búrky a zrážky by počas utorka mali nad naše územie postupovať zo severovýchodu smerom k juhozápadu.

Táto plytká tlaková níž sa bude nachádzať nad našou oblasťou počas celého budúceho týždňa. Nasledujúce týždeň preto opäť prinesie časté búrky, ktoré budú na každodennom poriadku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd