Dosiahneme dnes na prvý tropický deň roka? Teploty budú atakovať +30 °C

Dominik Cenkner

Už počas včerajšieho dňa sa začalo počasie u nás meniť. Po sérii dlhých dní s intenzívnymi búrkami sme v priebehu utorka na Slovensku nezaznamenali ani jednu. Dnes sa počasie ešte zlepší, a to najmä po teplotnej stránke.

Počasie u nás dnes bude ovplyvňovať okraj rozsiahlej oblasti vyššieho tlaku vzduchu nad južnou Európou. Po ňom bude od západu do strednej Európy prúdiť veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch.

Streda sa preto bude niesť v znamení malej oblačnosti. Miestami však bude  prechodne oblačnosti viac.

Zrána sa ojedinele môže tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť. Na cestách preto jazdite opatrne.

Aj keď už zajtra bude v kalendári svietiť jedno z prvých troch zamrznutých mien - Pankrác, chladno v našej oblasti rozhodne nebude. Práve naopak, možno už dnes, a ak nie tak zajtra, prekonáme tropický deň. Ide o meteorologický pojem, ktorým sa označuje deň, keď teplota vystúpi nad +30 °C.

Teploty budú atakovať +30 °C

Maximálna denná teplota sa dnes bude pohybovať v rozmedzí od +24 °C do +29 °C. Ako už býva zvykom, na severe bude chladnejšie.

Na Orave a pod Tatrami bude o pár stupňov menej. A to zväčša okolo +22 °C.

Fúkať bude spočiatku slabý vietor. Postupne miestami južný až juhozápadný s rýchlosťou do 6 m/s.

Teplé počasie vyvrcholí zajtra, kedy teploty vystúpia aj na +31 °C. Vrátia sa však prehánky a búrky, ktoré môžu byť opäť intenzívnejšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd