Európu čaká chladný týždeň. Miestami o 10 °C chladnejší než je priemer

Dominik Cenkner

Kým v závere minulého pracovného týždňa sme na našom území mali teploty presahujúce +30 °C, v Senici dokonca prekročili +35 °C, počas víkendu došlo k zmene. V najbližších dňoch teploty výraznejšie neporastú nielen na Slovensku, ale ani v Európe.

V piatok k nám vrcholil prílev teplého vzduchu, ktorý hnal teploty poriadne vysoko. Zároveň sa však od západu približoval studený front, kvôli ktorému sa aj výraznejšie ochladilo.

Dnes ráno na Orave teplota lokálne klesla aj slabo pod bod mrazu. Aj keď sa v najbližších dňoch bude pomaly, ale isto, otepľovať, hovoriť o výraznejších horúčavách nemôžeme.

Takéto počasie však nebude prevládať len u nás, ale aj takmer v celej Európe. Na vine bude studený front, ktorý sa začne opäť presúvať od západu na východ.

V niektorých oblastiach bude preto aj o 10 °C chladnejšie než je dlhodobý priemer. Teploty začnú výraznejšie stúpať až na prelome tohto a nasledujúceho týždňa.

Vtedy by sme sa mohli dočkať hodnôt okolo +30 °C. Zatiaľ nás však čaká počasie bez tropických teplôt a aj bez výrazných zrážok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd