Európu čaká horúce neskoré leto. Teploty sa vyšplhajú aj na +36°C

Veronika Sádovská

Už zajtra začne v Európe veľmi teplé až horúce stabilné počasie. Séria niekoľkých nadpriemerne teplých dní tak poteší tých, ktorí si leto nestihli užiť.

Počasie nasledujúci týždeň bude takmer v celej Európe stabilné a nadpriemerne teplé až horúce. Teploty sa lokálne môžu vyšplhať až na +36°C.

Už od zajtrajšieho dňa začne byť stabilné slnečné a teplé počasie. Trvať by malo až do nasledujúceho víkendu. Silná oblasť vysokého tlaku vzduchu sa rozšíri z juhu nad celú Európu a teda dorazí aj ku nám. 

Od zajtra začne do Európy zatekať teplejší vzduch od juhu. Najskôr zavíta teplý vzduch do západnej Európy a postupne sa dostane aj nad naše územie. Už zajtra by malo byť na našom území o 6 až 10 °C teplejšie ako je dlhodobý priemer pre túto časť roka. 

Rovnako nadpriemerne teplo bude zajtra aj v okolitých krajinách, ale aj v Španielsku, Francúzsku, na Balkáne a vo východnej Európe.

V pondelok sa bude oblasť vysokých teplôt presúvať od strednej časti Európy na sever. Najteplejšie by malo byť v Nemecku, Dánsku a Veľkej Británii. Stále to však pre nás znamená teplé a stabilné počasie.

V utorok sa bude teplá vzduchová hmota presúvať stále viac na sever, avšak veľmi pomaly a vysoké teploty neopustia ani našu oblasť a západnú časť Európy. Postupne od stredy by však táto séria horúcich mala končiť, ale niektoré modely predpokladajú, že sa udržia až do víkendu. 

Popoludňajšie teploty sa tak môžu budúci týždeň vyšplhať v niektorých oblastiach aj k +30 °C. Zdá sa, že slnečného počasia si ešte budúci týždeň užijeme dosť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd