VIDEO: Extrémne hlasný zvuk vystrašil ľudí v dvoch štátoch. Atmosférou prenikol meteor

Veronika Salayová

Cez víkend obyvateľov dvoch amerických štátov vystrašil extrémne hlasný zvuk, ktorý pripomínal hrom alebo výbuch bomby. Nešlo však ani o búrku, ani o žiadnu vojenskú operáciu. Podľa vedcov atmosférou prenikol meteor, ktorý spôsobil tento nevysvetliteľný hluk. 

Obyvateľov dvoch štátov USA, v južnom Idahu a severnom Utahu, v sobotu ráno okolo 8.30 hod. vystrašil extrémne hlasný zvuk, ktorý pripomínal výbuch bomby alebo silný hrom. 

Viacerí svedkovia tento zvuk opísali ako zvuk, ktorý vydáva lietadlo prekračujúce zvukovú bariéru, iní zas uviedli, že zvuk pripomínal hrom po údere blesku.

Guvernér Utahu uviedol, že príčinou tohto nevysvetliteľného zvuku nebola žiadna vojenská operácia, búrka ani zemetrasenie. 

Silný zvuk bolo počuť na viacerých domácich videách od obyvateľov z oblasti, a dokonca pravdepodobnú príčinu tohto hluku sa podarilo zachytiť aj kamerou lyžiarskeho strediska Snowbasin.

Dennú oblohu preťal meteor

Webkamera zachytila v čase, kedy sa zvuk šíril, veľký meteor na dennej oblohe. Vedci sú toho názoru, že hlasný zvuk vyprodukoval tento meteor prechádzajúci zemskou atmosférou. 

Národná meteorologická služba na Twitteri uviedla, že v atmosfére, kadiaľ prechádzal objekt, pravdepodobne meteor, vysokou rýchlosťou, boli zistené stopy prechodu.

Meteor totiž pri prechode zemskou atmosférou vydáva hlasný zvuk, no málokedy je taký silný, ako to bolo v tomto prípade. 

Zvuk meteoru si môžete vypočuť na priloženom videu, rovnako aj zachytený meteor nad lyžiarskym strediskom Snowbasin. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd