FOTO a VIDEO: Slovensko zasiahli búrky s krúpami. Poškodili aj úrodu

Ľubomír Franko

Výrazná supercela sa v piatok prehnala viacerými oblasťami Podunajskej nížiny a juhu stredného Slovenska. Priniesla výrazné krupobitie, ktoré poškodilo úrodu. Pozrite si foto a video.

Cez viaceré oblasti Slovenska sa v piatok dopoludnia prehnala supercelárna búrka, ktorá priniesla silné krupobitie. 

Krupobitie sme zaznamenávali postupne už od príchodu búrky na Slovenska na hraniciach v okrese Dunajská Streda. Búrka postupne priniesla krupobitie do Kolárova, Nových Zámkov a neskôr aj do okresov Levice, Krupina, Veľký Krtíš, Lučenec, Rimavská Sobota, Poltár a Rožňava. 

Krúpy boli nebezpečné nielen svojou veľkosťou, ale aj veľkým množstvom. Zatiaľ čo v takom Poltári či v Kolárove dosiahli veľkosť okolo 3 cm, v ďalších lokalitách boli menšie, no bolo ich viac.

V okrese Veľký Krtíš sa vytvorila dokonca vrstva krúp s veľkosťou do 2 cm. 

Supercelárna búrka od ranných hodín postupuje z rakúsko-maďarského pohraničia cez južné oblasti nášho územia. Aktuálne sa nachádza už na východe v okolí Prešova a Košíc. Búrka tu taktiež prináša krupobitie. Búrky už priniesli viac ako 4200 bleskových úderov.

Búrky by mali postupovať ďalej cez východné Slovensko. Pod článkom si môžete pozrieť fotky z rôznych oblastí nášho územia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd