FOTO: Búrky spôsobujú povodne. Senec sa ocitol pod vodou

Senec Veronika Salayová

Dnešné búrky sú na západnom Slovensku veľmi intenzívne a prinášajú so sebou obrovské množstvo zrážok, ktoré spôsobujú lokálne povodne. 

Dnešok sa od skorých ranných hodín nesie v znamení intenzívnych búrok. Tie vyčíňajú hlavne v južných oblastiach západného Slovenska.

Veľmi intenzívna búrka sa prehnala aj Sencom v skorých popoludňajších hodinách. Búrky priniesli do oblasti veľké množstvo zrážok, ktoré stihli zaplaviť domy, polia aj cesty. 

V Senci dokonca vytopilo aj viacero bytoviek, informuje TASR s odvolaním sa na Operačné stredisko Hasičského zboru v Bratislavskom kraji. 

„Asi šesť našich posádok v spolupráci s 10 až 12 dobrovoľnými hasičskými zbormi momentálne odčerpáva vodu, pršať už prestalo,“ informovalo operačné stredisko pre slovenskú agentúru. 

Menší zásah pri povodniach bol potrebný aj vo Veľkom Bieli. Podľa hasičov bol potrebný zásah aj v Dunajskej Strede, kde pomáhali s odstraňovaním následkov búrok. 

Búrky nateraz v Senci ustali. Situáciu na Slovensku sledujeme naďalej.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd