FOTO: Na Slovensku je silná inverzia. Na horách panovali nádherné slnečné výhľady

Veronika Salayová

Na našom území panuje silné inverzné počasie. Za slnečnými lúčmi bolo treba dnes chodiť ďaleko, a to až do najvyšších polôh Slovenska. 

Štvrtok priniesol na Slovensko inverzný charakter počasia. Nízka oblačnosť dnes pokryla takmer celé naše územie s výnimkou našich najvyšších polôh.

Hranica nízkej oblačnosti bola počas dnešného dňa veľmi vysoko a v priebehu dňa táto hranica ešte stúpala o čosi vyššie. V poobedňajších hodinách sa pohybovala okolo nadmorskej výšky 1 800 metrov, zvyšok územia pokrývala hustá nízka oblačnosť.

Satelitná snímka odhalila, ako bolo územie Slovenska dnes „utopené“ pod oblakmi a vytŕčali len najvyššie pohoria Vysokých a nízkych Tatier. 

Zdroj: Copernicus/Sentinelhub
Zdroj: Copernicus/Sentinelhub 

Kým drvivá väčšina Slovákov mala dnes zamračené počasie, hŕstka šťastlivcov si na horách vychutnávala nádherné výhľady zaliate slnkom.

Vo Vysokých a čiastočne aj v Nízkych Tatrách sa turistom a lyžiarom naskytol pohľad na hornú hranicu nízkej oblačnosti, ktorá na prvý pohľad pripomínala biele more. 

Dnešné výhľady boli vskutku dych berúce. Tie najkrajšie zábery z Lomnického štítu a z Chopku si môžete pozrieť v našej fotogalérii. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd