Horúčavy končia. Zajtra už čakajte silnejšie búrky a dážď

Peter Minárik

Konečne si oddýchneme. Dnes na našom území vyvrcholili horúčavy. Teplo bude síce aj zajtra a to najmä na juhu, no popoludní už začnú úradovať silnejšie búrky.

Dnes vyvrcholil pred blížiacim sa studeným frontom prílev teplého vzduchu od juhu a práve tento studený front začne už zajtra popoludní ovplyvňovať počasie na našom území.

Postará sa na našom území o silnejšie búrky. Studený front sa však nad našim územím zvlní, a tak nás bude ovplyvňovať dlhšie a prinesie aj výraznejšie zrážky.

Búrky čakajte už zajtra. Vyskytovať sa budú predovšetkým na severozápade a severe stredného Slovenska. Búrky budú sprevádzané prívalovými zrážkami a silnejším nárazovým vetrom.

Búrky však neustanú ani v noci. Zatiaľ čo búrky na severozápade začnú ustávať až v noci, pršať neprestane. Búrky na severozápade prejdu do dlhšie trvajúceho dažďa. Súčasne však búrky už v noci a v sobotu počas skorého rána začnú vznikať na ďalších miestach stredného a východného Slovenska. Tu sa budú vyskytovať aj počas soboty a len pomaly sa budú odsúvať preč z nášho územia.

V nasledujúcich hodinách tak očakávajte zmenu. Búrky ukončia horúčavy a za ním prichádzajúci dážď pokropí našu vypriahnutú zem.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd