Intenzívne búrky zasiahnu Európu. U nás sa vyskytnú taktiež

Intenzívne búrky zasiahnu Európu. U nás sa vyskytnú taktiež
Peter Minárik

Nasledujúce dni prinesú do strednej Európy opäť poriadne búrlivé počasie. Búrky odštartujú už dnes a naše územie môžu potrápiť už zajtra.

Dnes štartuje aj na našom území veľmi teplé počasie. Do našej oblasti sa bude dostávať veľmi teplý vzduch od juhu, vďaka ktorému budú teploty stúpať až nad hranicu +30 °C.

Okrem vysokých teplôt však strednú Európu potrápia aj búrky. Prinesie ich zvlnený studený front, ktorý dnes prinesie búrky do Nemecka a už zajtra sa priblíži k nášmu územiu.

V pondelok a v utorok by mal studený front postupovať z Pobaltia cez Poľsko, Česko, Rakúsko až nad Alpy. V týchto krajinách sa na tomto studenom fronte budú vytvárať silné búrky. Takto to bude vyzerať nasledujúce dni:

Naše územie však medzičasom bude zažívať mimoriadne teplé počasie, nakoľko bude do našej oblasti vrcholiť prílev veľmi teplého vzduchu.

V pondelok sa búrky budú vytvárať nad Českom a Poľskom a numerické modely dávajú predpoklad, že sa búrky už v pondelok večer alebo v noci na utorok môžu vyskytnúť aj na našom území.

Oveľa početnejšie by mali byť búrky v priebehu utorka.

Studený front sa však nad našou oblasťou bude rozpadať a tak je vývoj búrok na nasledujúce dni nejasný. S búrkami treba počítať najmä v Žilinskom a v Trenčianskom kraji. V stredu sa už môžu vyskytnúť aj inde.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd