Intenzívne lokálne búrky sužujú juhozápad. Napršalo takmer 50 mm

Ľubomír Franko

Intenzívne búrky sa v utorok dopoludnia vyskytujú v oblasti krajného juhozápadného Slovenska. Prinášajú prívalové zrážky, pri ktorých napršalo už takmer 50 mm.

Výrazné búrky sa v utorok dopoludnia vyskytujú v oblasti krajného juhozápadu Slovenska. Prinášajú prívalové zrážky, ktoré môžu spôsobiť lokálne záplavy.

Najviac zrážok zatiaľ napršalo v Lozorne, kde stacionárna búrka priniesla až okolo 50 mm zrážok. Na amatérskej meteorologickej stanici bolo doposiaľ zaznamenaných 49,8 mm.

Vysoké zrážkové úhrny boli zaznamenané aj na stanici v Stupave. Napršalo tam doposiaľ viac ako 44,7 mm a to len v priebehu jednej hodiny. 

Ako môžeme vidieť na animácii vyššie, búrky sa postupne rozširujú smerom na juhozápad, pričom vo väčšine prípadoch sú stacionárne. Lokálne tak môžu byť zaznamenávané vyššie úhrny zrážok.

Medzitým sa na strednom Slovensku už vyčasilo a búrky sa postupne začnú počas najbližších hodín tvoriť aj tam.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd