AKTUALITA: Jadranom otriaslo silné zemetrasenie. Spôsobilo materiálne škody a hlásia prvú mŕtvu

Peter Minárik

Obyvateľov Balkánu zobudilo veľmi silné zemetrasenie, ktoré pocítili takmer na celom Balkáne a dokonca aj v Taliansku. Po zemetrasení sa očakávajú aj materiálne škody. Obete nateraz nie sú známe.

O 23:08 otriaslo Jadranom veľmi silné zemetrasenie, ktoré sa radí k tým silnejším za posledné roky. Epicentrum zemetrasenia ležalo na západe Bosny.

Podľa Európsko-stredomorského seizmologického centra malo zemetrasenie magnitúdu 5.7, čo ho radí k tým silnejším, ktoré sa v danej oblasti vyskytli, pričom takéto zemetrasenie už pácha materiálne škody.

Epicentrum zemetrasenia ležalo v hĺbke 5 km a nachádzalo sa 42 km od Mostaru. Epicentrum je lokalizované medzi Mostarom a chorvátskym Dubrovníkom v blízkosti obcí Stolac a Ljubinje v Bosne. Z týchto oblastí hlásia škody.

Očakávajú sa väčšie materiálne škody

Podľa hlásení ľudí trvalo zemetrasenie zhruba 40 sekúnd, pričom najväčšie škody sú v okolí epicentra zemetrasenia v Bosne.

Zemetrasenie s touto silou už dokáže spôsobovať výraznejšie materiálne škody a tie podľa najnovších informácii aj hlásia.