Jar sa vracia v plnom nasadení. Teploty vystúpia na +18 °C

Ľubomír Franko

Pred nami je séria teplých dní s vysokými teplotami, ktoré na západe dosiahnu až do +18 °C. Teploty budú vysoko nadpriemerné. 

Do našej oblasti sa počas včerajšieho dňa od západu nasunula tlaková výš, ktorej stredový tlak dosahoval rekordné hodnoty aj u nás. Po jej zadnej strane sa do strednej Európy začal dostávať nadpriemerne teplý vzduch, ktorý sa počas najbližších dní prejaví aj u nás.

Zatiaľ čo dnes dosahujú teploty na našom území 0 až +3 °C, už začiatkom pracovného týždňa nás čaká prvý zo série teplejších dní. Maximálne denné teploty dosiahnu v pondelok +4 až +8 °C, na juhu a západe Slovenska sa môže otepliť až na +8 až +13 °C. V utorok nás čaká podobne teplý deň s maximami od +6 do +10 °C, na juhu a západe bude opäť teplejšie, od +11 do +16 °C. 

Podobne teplo bude aj v stredu, vrchol oteplenia sa však očakáva počas štvrtku. Nad našim územím sa vtedy bude nachádzať najteplejší vzduch a denné maximá dosiahnu +11 až +18 °C. Tieto teploty sú na túto ročnú dobu zriedkavé a vysoko nadpriemerné. Oproti dlhodobému priemeru bude teplejšie o 7 až 11 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd