Každým dňom bude teplejšie. V závere týždňa sa vrátia trópy

Každým dňom bude teplejšie. V závere týždňa sa vrátia trópy
Ľubomír Franko

Druhý júlový týždeň sa na našom území niesol v chladnejšom charaktere počasia. Tropické horúčavy sa ale už čoskoro vrátia. Od dnes bude každým dňom už len teplejšie. 

Počas uplynulého týždňa bolo počasie na našom území ovplyvňované tlakovou výšou so stredom nad západom Európy. Po jej prednej strane k nám prenikal o niečo chladnejší vzduch. 

V závere týždňa sa k nám v brázde nízkeho tlaku vzduchu presunul od západu oklúzny front, ktorý priniesol už v piatok dopoludnia plošnejšie zrážky. Maximálne teploty dosahovali od pondelka zväčša do +26 °C. 

Teploty pôjdu nahor, v závere týždňa cez +30 °C

Zrážok bude na našom území čoraz menej a teploty pôjdu nahor. Dôvodom bude tlaková výš, ktorá sa zo západnej Európy začne presúvať ďalej nad Balkánsky polostrov. 

Po zadnej strane tlakovej výše začne do strednej Európy prenikať teplý vzduch, ktorý sa prejaví dennodenným nárastom teplôt. Teploty pôjdu nahor a už v závere nasledujúceho týždňa pôjdu cez +30 °C. 

Oteplenie by malo byť postupné a zrážok bude menej ako po uplynulé dni. Vo štvrtok a v piatok ale narastá šanca na búrky, ktoré by sa mali vyskytnúť najmä v hornatých oblastiach.

O ďalšom vývoji počasia budeme pravidelne informovať. Búrky sa totiž na tak dlhú dobu predpovedať takmer nedajú. Predpoveď počasia pre vašu lokalitu môžete nájsť aj na našej stránke TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd