Každým dňom teplejšie. Čaká nás teplý jarný týždeň s teplotami okolo +20 °C

Veronika Salayová

Oficiálne tu máme jar a s týmto ročným obdobím prichádza aj príjemné jarné počasie. Čakajú nás dni plné slnka, pričom teploty sa budú šplhať každým dňom vyššie. 

Cez víkend sa oficiálne začala astronomická jar a tomu zhodne zodpovedá aj počasie. Čaká nás prvý jarný týždeň s dostatkom slnečným lúčov, ktoré budú každým dňom hriať silnejšie a silnejšie.

Počasie na našom území totiž ovplyvňuje tlaková výš a súčasne od východu začne na Slovensko prúdiť teplý vzduch, ktorý bude dvíhať teploty každým dňom vyššie.

Kým v pondelok očakávame najvyššie denné teploty +14 °C, už v utorok môžu teploty vystúpiť na +18 °C a v stredu môžu dokonca teploty prekročiť hranicu +20 °C.

Bude prevažne slnečno, so slabým vetrom a bez zrážok − čaká nás tak slnečný a príjemný začiatok pracovného týždňa. Streda prinesie ešte vyššie teploty, ktoré budú ešte počas ďalších dní mierne stúpať.

Teplé počasie bude pokračovať

Štvrtok bude taktiež slnečný, bez zrážok s najvyššími dennými teplotami až +21 °C a rovnaký charakter počasia sa očakáva aj počas piatku. 

Čaká nás teda príjemný teplý jarný týždeň. Slnečných lúčov bude tento týždeň dostatok, avšak mnohých záhradkárov veľmi nepoteší skutočnosť, že pracovný týždeň bude bez zrážok. 

Na Slovensku totiž prevláda sucho, ktoré sa tento týždeň ešte viac zvýrazní, pričom už minulý týždeň index sucha SPEI vykazoval extrémne sucho v okolí Bratislavy a na Záhorí. Mierne sucho je na väčšine nášho územia. 

Zimné bundy a teplé čižmy tak môžete tento týždeň odložiť a vytiahnuť ľahké bundy a tenisky. Viac o vývoji počasia počas ďalších dní nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd