Letné počasie nás čaká aspoň do utorka. Pozrite si kedy nás čaká zmena

Ľubomír Franko

Počas soboty sme na Slovensku zaznamenali teploty od +18 °C na severe do +25 °C na juhozápade Slovenska. V sobotu budú teploty na celom území vyššie a ešte teplejšie bude v pondelok. V strede týždňa nás zrejme čaká zmena v počasí, ktorá môže priniesť dážď, ale aj silnejšie búrky.

Víkendové počasie na Slovensku ovplyvňuje oblasť vysokého tlaku vzduchu. Jej stred sa síce nachádza nad Škandináviou, no jej južný okraj siaha ďaleko nad juh Európy. 

Z tohto dôvodu pozorujeme pomerne stabilné počasie s príjemnými teplotami. Práve z teplotného hľadiska môžeme počas nedele a pondelka očakávať menšiu zmenu. Ortuť na teplomeri pôjde nahor.

V nedeľu teplejšie, v pondelok až do +30 °C

Už v priebehu nedele sa oproti sobote oteplí. Teploty by mali dosiahnuť od +20 do +27 °C. Zároveň bude slnečno a oblačnosť sa vyskytne len ojedinele. Zrážky takisto neočakávame a druhá polovica víkendu by tak mala priniesť príjemné počasie.

Maximálne denné teploty v nedeľu, zdroj: iMeteo.sk
Maximálne denné teploty v nedeľu, zdroj: iMeteo.sk

V priebehu pondelku sa k nám od západu dostane teplejší vzduch, čo sa prejaví na maximálnych denných teplotách. Tie by sa začiatkom týždňa mali vyšplhať na +24 až +30 °C. 

Maximálne denné teploty v pondelok, zdroj: iMeteo.sk
Maximálne denné teploty v pondelok, zdroj: iMeteo.sk

Na utorok a stredu je predpoveď počasia neistá. Cez oblasť Slovenska a okolitých krajín by sa mala presúvať tlaková níž, ktorá prinesie búrky a ochladenie.

Zatiaľ však nie je jasné, či sa ochladí na celom území, alebo len v jeho východnej polovici. Takisto momentálne nevieme povedať, či silnejšie búrky zasiahnu aj naše územie.

Zmenu počasia v utorok a v stredu budeme sledovať a priebežne aktualizovať v ďalších článkoch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd