Menej zrážok, viacej tepla: Pripravte sa na slnečné letné počasie!

Veronika Salayová

Tento týždeň počasie bude po vôli najmä tým, ktorí majú radi teplé až horúce počasie. Čaká nás týždeň, ktorý bude v znamení začínajúceho leta. 

Všetci tí, ktorí milujú teplo, si tento týždeň prídu na svoje. S príchodom júna − prvého letného mesiaca z meteorologického hľadiska − Slovensko čaká typicky letné počasie s teplotami nad +30 °C. 

Začiatok týždňa po pomerne chladnom víkende bude ešte oblačný s občasnými prehánkami. Teplotne sa v pondelok budeme držať ešte v rozmedzí od +15 do +23 °C. Avšak od utorka začnú teploty stúpať a bude každým dňom teplejšie. 

Nad nami sa v utorok bude nachádzať nevýrazné pole vyššieho tlaku vzduchu a zároveň bude k nám od juhozápadu prúdiť teplejší vzduch, ktorý výraznejšie dvihne teploty na našom území.

Utorok už bude jasno až polojasno s možnými prehánkami najmä počas noci. Teploty oproti pondelku vystúpia na +25 °C, v južných okresoch až do +27 °C.

Počas večera a noci však dorazia od západu zrážky a hrozia aj búrky. Streda prinesie ďalšie oteplenie s teplotami od +21 do +28 °C. 

Od štvrtka čakajte tropické dni

Teplota nad tropickú hranicu +30 °C očakávame vo štvrtok, pričom v južných okresoch môže teplota vystúpiť až na horúcich +32 °C. Cez deň sa takisto môžu objaviť prehánky a ojedinele hrozia aj búrky. 

Koniec pracovného týždňa bude mimoriadne horúci s teplotami nad +30 °C na väčšine Slovenska s výnimkou severných okresov. Na juhu Slovenska sa teploty môžu vyšplhať až na +33 °C a poriadne horúco bude aj v našom hlavne meste. 

Aktuálne modely naznačujú, že tropické teploty budú Slovensko čakať aj počas víkendu a žiaden výrazné ochladenie sa v blízkej budúcnosti nečrtá. Viac o vývoji teplôt na našom území nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd