Mimoriadna situácia na východe. Obyvateľov tam ohrozuje tiger z Ukrajiny

Dominik Cenkner

Už nielen medvede, ale najnovšie aj tiger. Obyvateľov na krajnom východe v sobotu večer ohrozuje zviera, ktoré videli na viacerých miestach.

Veľmi rýchlo sa v sobotu večer rozšírila v sninskom okrese informácia o tigrovi, ktorý sa potuloval po tamojších lúkach a lesoch. Aj keď sa spočiatku zdalo, že ide o žart, opak je pravdou.

Tigra sa totiž skutočne podarilo zachytiť. Stalo sa tak na jednej z fotopascí v obci Brezovec, ktorá leží blízko hraníc s Ukrajinou.

Práve z tamojšej zoologickej záhrady malo zviera ujsť. Ani do týchto chvíľ sa ho nepodarilo chytiť.

Zviera by podľa jedného zo záberov nemalo byť veľké, zrejme ide o mláďa. Aj to však už má svoju silu a dokáže človeku spôsobiť zranenia.

Malo by ísť o tohto tigra, zdroj: Jana Copáková
Malo by ísť o mláďa tigra, zdroj: Jana Copáková

Tiger sa potuluje pri hraniciach

Tigra v priebehu predchádzajúcich hodín videli na viacerých miestach. Pri spomínanej obci Brezovec, ale taktiež v okolí Klenovej či Uliča.

Starostovia už vyzvali ľudí, aby nevychádzali z domu. V prípade, že zviera uvidia, majú okamžite kontaktovať políciu či starostu obce.

Dnes je to tiger, pred pár týždňami to bol medveď

Obyvatelia na krajnom východe sú na kontakt zo zvieratami zvyknutí. Na to čo zažívajú v posledných týždňoch ale rozhodne nie.

Len nedávno totiž medveď zničil úle miestneho včelára v obci Zboj. Našťastie pritom nik nezostal zranený.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd