Mrazy sa zvýraznia. Pred Vianocami sa oteplí

Peter Minárik

Naša oblasť bude aj naďalej vystavená chladnému prúdeniu, ktoré však už nebude také vlhké. Zrážky preto začnú ustávať a teploty budú klesať.

V uplynulých dňoch sa naše územie nachádzalo v silnom severozápadnom a vlhkom prúdení. Vlhký vzduch k nám prichádzal z oblasti Severného mora.

Takéto prúdenie prináša na náveterné strany hôr výraznejšie sneženie a tak sa aj stalo. Novú nádielku dostali najmä horské oblasti severného Slovenska. Situácia sa však teraz zmení

Prúdenie sa totiž zmení na severné a postupne severovýchodné, kontinentálne. Vzduch, ktorý k nám bude prúdiť tak už bude výrazne suchší.

Najbližšie dni bude prevládať na našom území prevažne jasné až polooblačné počasie. Pri vyjasnení budú nočné teploty klesať v dolinách a v kotlinách aj k -15 °C.

V chladnom vzduchu by sme sa mali nachádzať do začiatku budúceho týždňa. Potom numerické modely očakávajú, že sa prúdenie zmení na teplé od juhu. Teploty pôjdu vysoko nad hranicu teplotného normálu a predvianočné dni by mali byť upršané.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd