Na juhu Európy už majú jar. Teploty sa vyšplhali na teplých +25 °C

Veronika Salayová

Na juhu Európy sa teploty šplhajú nad hranicu +20 °C, pričom v Španielsku sa teploty vyšplhali naozaj vysoko, a to až na teplých +25 °C. 

Meteorologická jar je tu už o pár dní, avšak na tú astronomickú si budeme musieť počkať ešte mesiac. Február je každopádne ešte vnímaný ako zimný mesiac, aj keď teploty na juhu Európy tento fakt vyvracajú.

Počas včerajška panovalo v južných krajinách ako Španielsko či Taliansko veľmi teplé počasie, ktoré svojimi teplotami evokovalo jar v plnom prúde. Teploty boli o približne 9 °C vyššie, než je dlhodobý normál.

Teploty totiž presiahli hranicu +20 °C. Na juhu sa dokonca lokálne vyšplhala teplota až na +25 °C, pričom ide už o dokonca letnú teplotu! V mesteAndùjar v Andalúzii bolo namerali počas včerajšieho dňa teplotu +22 °C. Toto číslo je však zaujímavé aj z iného pohľadu.

Zdroj: Meteoweb
Zdroj: Meteoweb

Zaujímavá zhoda čísel

Včera bolo 22. 2. 2022 a o 2.22 hod. namerali v tomto meste +22 °C. Ide o zaujímavú numerickú zhodu náhod a taktiež o tzv. palindróm.

Palindróm je slovo, veta alebo číslo, ktoré má tú vlastnosť, že ju možno čítať v ľubovoľnom smere (sprava doľava alebo zľava doprava) a má vždy rovnaký význam.

Dátumov s palidrómami je pomerne málo a o to viac prekvapí, keď aj počasie sa „zapojí“ do tejto numerickej záležitosti. 

Teplo bolo aj v talianskych metropolách

Vysoké teploty zaznamenali počas včerajšieho dňa aj v Taliansku, kde sa vyšplhali až na +21 °C. Takéto príjemné jarné teploty boli napríklad v La Spezia či v Lavagna v Ligúrii. 

Nad +20 °C bolo včera napríklad aj v metropolách ako Miláno, Janov či v Parme. Každopádne, jar sa blíži a aj tieto teploty na juhu Európy naznačujú, že sa začne postupne otepľovať a zime dáme onedlho definitívne zbohom. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 7 °C
Júlia
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
27 °C / 9 °C
Dušan
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Iveta
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd