PRVÝ SNEH na Slovensku: Na Lomnickom štíte nasnežilo. Teplota klesla na -6 °C

Veronika Salayová

Oficiálne je stále leto a na Lomnickom štíte už v prvej polovici septembra napadol prvý sneh. Teplota počas noci z nedele na pondelok klesla až na -6 °C. 

Astronomická jeseň začne 23. septembra, teda oficiálne tu máme stále leto, aj keď aktuálne počasie nezodpovedá teplým letným dňom.

Na Slovensku prevláda sychravé a pomerne chladné ráno a vo vzduchu je cítiť, že leto sa nenávratne blíži k svojmu koncu.

Dnes nadránom o 4.00 hod. klesla teplota na Lomnickom štíte až k hodnote -6 °C. Keďže na horách bolo daždivo, zrážky padali v najvyšších polohách hôr v tuhom skupenstve.

Víchrica aj sneženie v Tatrách

Do rána sa tak miestami Tatry zabeleli prvýkrát v tomto roku. Na Lomnickom štíte sa nadránom vytvorila tenká vrstva snehu, približne do výšky 1 cm.

Okrem slabého sneženia zúrila v najvyšších polohách Tatier aj víchrica. Rýchlosť vetra dosahoval nadránom v nárazoch až 29 m/s, čo je v prepočte vyše 100 km/h.  

Teploty sa aj ráno pohybujú pod bodom mrazu. O 9.00 hod. je na Lomnickom štíte -2,3 °C a prevláda hmlisté počasie, avšak už bez sneženia.

Na Slovensku sme tak dnes zaznamenali prvý sneh v nadchádzajúcej zimnej sezóne. 

Od dnešného dňa môžeme sneženie v Tatrách očakávať aj v najbližších dňoch. Viac o vývoji počasia na Slovensku nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd