Na našom území zavládlo chladné počasie. Teploty sú podpriemerné a takto to zostane

Peter Minárik

Počas noci cez naše územie postupoval studený front, ktorý priniesol na naše územie početné búrky. Čo je však podstatné, tak k nám prenikol aj chladnejší vzduch, ktorý sa na našom území udrží aj v nasledujúcich dňoch.

Slovensko má za sebou búrlivú noc o ktorú sa postaral prechod studeného frontu. Ten na viaceré miesta nášho územia priniesol výraznú zrážkovú činnosť a intenzívne búrky.

Dôležitým faktom je však to, že za týmto studeným frontom zateká nad našu oblasť od severozápadu chladný vzduch, ktorý sa tu udrží ešte niekoľko dní. Nasledujúce dni pritom budú chladné.

Čaká nás stabilné počasie

V priebehu nasledujúcich dní sa treba pripraviť na to, že na našom území zavládne prevažne ustálené a pokojné počasie. Do našej oblasti sa totiž nasúva výbežok tlakovej výše.

Postupne sa počasie v mnohých štátoch Európy dostane pod kontrolu tlakovej výše, ktorá bude mať dominantný vplyv na počasie u nás.

Naše územie čaká nasledujúce hodiny prevažne jasné až polojasné počasie s minimom zrážok. Búrky sa už tento týždeň na našom území neukážu.

Počasie bude chladné

Studený vzduch, ktorý nad naše územie prenikol počas rána už dnes priniesol studené počasie s maximálnymi teplotami, ktoré ledva prekonávali hranicu +20 °C. Dnešné teploty boli na našom území o 5 až 7 °C nižšie ako je dlhodobý teplotný normál na súčasnú ročnú dobu.

Takéto nízke teploty nás čakajú aj nasledujúce dni. Až do konca pracovného týždňa by sa teploty mali pohybovať pod hranicou teplotného normálu.

Až počas víkendu by malo na našom území prísť k výraznejšiemu otepleniu. Teploty by už mohli atakovať hranicu +30 °C a vrátia sa na úroveň dlhodobého normálu. Vývoj deň po dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd