Na Slovensko mieri ďalšie sneženie a ochladenie. Hrozia aj snehové búrky

Peter Minárik

Už počas nadchádzajúcich hodín čaká naše územie ďalšia zmena v charaktere počasia. Počasie ovplyvní ďalší studený front, ktorý by mohol priniesť aj búrky. Čo je však najdôležitejšie je to, že nás čaká ďalšia vlna ochladenia.

Ďalšie vlny zrážok mieria na Slovensko. Prvá vlna postúpila cez naše územie už v ranných hodinách, no v priebehu nadchádzajúcich hodín dorazí na naše územie ďalšia vlna zrážok.

Nepôjde však len o zrážky. Za studeným frontom, ktorý cez naše územie postúpi k nám vpadne aj chladnejší vzduch, ktorý prinesie ďalšiu vlnu ochladenia.

Hrozia aj snehové búrky

Zmena počasia nás čaká v priebehu dnešného popoludnia a postará sa o ňu studený front. Ten už v týchto chvíľach postupuje cez Poľsko nad Česko a na jeho čele sa dokonca vyskytujú aj búrky.

Dynamika v atmosfére je aj dnes mimoriadne výrazná, čo napomáha tvorbe búrok. Na studenom fronte sa už nad oblasťou Poľska a Nemecka vyskytlo niekoľko búrok, ktoré priniesli viac ako 5500 bleskov. Takmer 100 už udrelo aj nad susedným Českom. V priebehu popoludnia, kedy sa zrážky nad naše územie začnú nasúvať od severu hrozia búrky aj na našom území.

Studený front však neprinesie len búrky, ale aj sneženie, ktoré postupne od severu zasiahne takmer celé územie, len na juhozápade sa môžu vyskytovať aj zrážky kvapalné. Sneženie tak v popoludňajších hodinách môže opäť skomplikovať situáciu na našich cestách.

Za frontom sa opäť ochladí

Snehové zrážky dnes síce výdatné nebudú, ale postupne sa dostaneme do vlhkého a chladného severného prúdenia v ktorom sa budú vytvárať početné snehové zrážky, ktoré by na severe mohli byť aj trvalejšie.

V regiónoch severného Slovenska tak snehové pokrývka bude pribúdať výraznejšie ako v ostatných častiach nášho územia. Do soboty by mohlo napadnúť aj viac ako 10 cm snehu.

Na celom území sa však prejaví ochladenie. V noci bude na celom území mrznúť a ochladí sa aj počas dňa. Celodenné mrazy čakajú od zajtra prakticky celé naše územie s výnimkou západného Slovenska, kde sa budú teploty pohybovať pár stupňov nad bodom mrazu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd